portfolio
Zo nu en dan is er ook nog tijd om over dingen te schrijven die ons zélf bezighouden. Dagelijkse beslommeringen, van hersenkronkel tot vakantiepret. Hieronder vind je alle vlugschriften van de afgelopen tijd.

 • Dat van die schilder die thuis niet schilderde…
  11 July 2016

  Meer recente opdrachten en publicaties vind je op de Facebookpagina van Textmaniac: https://www.facebook.com/Tekstbureau-Textmaniac-1570406906562376.

 • Een mooi vak…
  03 March 2015

  Zojuist een 7 weken durend communicatieproject in Harbin China afgerond en nu weer volop bezig met het schrijven voor diverse opdrachtgevers, Een mooie website voor een zeer specialistisch AV bedrijf, columns voor Issue Magazine, interviews en artikelen voor High Profile Events en Hap & Tap Magazine en nog veel meer. Een update van het portfolio volgt binnenkort.

 • Bek vol tanden
  17 September 2014

  BEK vol TANDEN?
  Textmaniac doet graag het woord voor u.
  Kunt u gewoon blijven doen waar u goed in bent!

 • Nieuw: de WEBSITE CHECK!
  17 October 2013

  Doe de WEBSITE CHECK!

  Het onderhouden van teksten op de website is vaak een ondergeschoven kindje. En wanneer een website wel wordt bijgehouden, sluipen foutjes er vaak al snel in. Tekstbureau Textmaniac biedt u daarom de WEBSITE CHECK. De teksten op uw website worden volledig nagekeken en daar waar nodig gecorrigeerd. Hierbij wordt gelet op grammatica, zinsopbouw en taalgebruik, uiteraard met het oog op de doelgroep van uw onderneming.

  Zorg dat uw website het visitekaartje van uw bedrijf blijft en doe de WEBSITE CHECK van Tekstbureau Textmaniac!

  Tarieven WEBSITE CHECK
   Tot 5 pagina’s: € 180,-
   Tot 10 pagina’s € 320,-

 • 2013, een mooi jaar
  09 January 2013

  Het jaar is nog maar net begonnen en tussen de regenbuien door rennen we allemaal alweer van hot naar her. 2013 is een bijzonder jaar, want waar velen dachten met man en muis te vergaan, zagen anderen nieuwe kansen. Een jaar van bewustwording. Laten we er iets moois van maken. Textmaniac wenst u een gelukkig en gezond 2013.

 • Lente
  08 May 2012

  Aan het weer is het niet te merken, maar het is lente. Tijd om alles weer eens af te stoffen. Zo ook uw teksten. Laat een websitecheck doen door Textmaniac en begin fris aan de zomer!

 • Elf elf elf
  11 November 2011

  Een magische dag, 11-11-11. Veel mensen geven elkaar het JA woord en het zuiden maakt zich op voor carnaval. Textmaniac schrijft lekker door. In de diverse magazines en voor nieuwe en bestaande opdrachtgevers.

 • De zomer voorbij
  21 September 2011

  De nieuwe serie Breda Pluim is weer van start gegaan. Wekelijks bezoekt Textmaniac een ondernemer in Breda. De ultieme gastvrijheidstest! Publicatie: wekelijks in Het Stadsblad.
  Verder zijn we druk bezig geweest met Issue Magazine, Breda Zien en VOC Zaken & Lifestyle Magazine. Een mooie flyer voor het loopbaanevent van UWV Breda, een prachtige corporate brochure voor HOTEK… en nog veel meer.

 • De zomer voorbij
  21 September 2011

  De nieuwe serie Breda Pluim is weer van start gegaan. Wekelijks bezoekt Textmaniac een ondernemer in Breda. De ultieme gastvrijheidstest! Publicatie: wekelijks in Het Stadsblad.
  Verder zijn we druk bezig geweest met Issue Magazine, Breda Zien en VOC Zaken & Lifestyle Magazine. Een mooie flyer voor het loopbaanevent van UWV Breda, een prachtige corporate brochure voor HOTEK… en nog veel meer.

 • Bijna lente
  18 March 2011

  Bijna lente
  Jawel, maandag 21 maart begint de lente. Wat heerlijk. De eerste krokukjes zijn al zichtbaar en boomknoppen lopen voorzichtig uit. Textmaniac is blij. Want de winter heeft lang genoeg geduurd. Zonlicht willen we. Inspiratie opdoen in het Valkenbergpark, bootje varen, rokjesdag en lunchen op het terras. Laten we er mooi voorjaar van maken!

 • Maart in de kaart
  03 March 2011

  We zijn gevestigd in het zuiden des lands. Dat betekent dat carnaval een deel van de cultuur is. Wie zijn wij dan, om daar niet aan mee te doen? Het vergt in de weken ervoor en erna, wel een strakke planning. Maar ook daar hebben we geen problemen mee. Zojuist een ietwat rebels artikel geschreven over SuperRebel.com, voor Issue Magazine. De flyer voor het Loopbaanevent en de mailing voor Breda Business Point zijn ook klaar. De column voor ‘Smashing’ van TC Breda is er uit en de agenda in de week na carnaval is ingevuld. Waaronder persberichten voor een mega Duits bedrijf in week 11. Hierover later meer. Textmaniac goes carnaval. Althans, een paar daagjes.

 • What are we working on?
  24 November 2010

  Nog eventjes en het jaar is weer voorbij. Maar voor het zover is, worden er nog heel wat letters op papier gezet. Vandaag bijvoorbeeld, een spoedklus voor een speech van een docent Hogeschool. Ook daarvoor kun je terecht bij Textmaniac. Makkelijk toch! Verder zijn we bezig met een nieuwe website voor een supergeweldig verfmerk, een brochure en website voor een internationaal bedrijf en quotes voor een televisieprogramma. Binnenkort lees je hier meer over op deze site!

 • Breda Pluim weer van start
  12 August 2010

  Voor Textmaniac is het alweer de derde jaargang van de Breda Pluim. Een gastvrijheidspluim voor Bredase ondernemers. Iedere week nomineren wij een ondernemer en plaatsen een artikel met foto in Het Stadsblad Breda. Een leuke job, aangezien we met mooi weer veel terrassen moeten testen. Dus wees op uw hoede, ondernemers van Breda, we kunnen zomaar voor uw neus staan…

  Wij verzorgen de Breda Pluim in opdracht van: Het Stadsblad, Retailplatform Breda, VVV, NHTV, Gemeente Breda en de KHN.

 • Vrouwtje Theelepel
  18 March 2010

  VROUWTJE THEELEPEL
  Ze is terecht. De 35-jarige gevangene die vorige maand op spectaculaire wijze ontsnapte uit de Bredase Koepel, door een tunnel te graven met een lepel, is vandaag weer in hechtenis genomen. Shawshank Redemption meets Vrouwtje theelepel. Wat wonen we toch in een wereldstad!

 • Vogeltje wat zing je vroeg…
  23 February 2010

  VOGELTJE WAT ZING JE VROEG…
  Carnaval zit er op. En dat betekent dat de lente weer op komst is. Als je goed luistert hoor je ‘s ochtends al vogeltjes fluiten. Heel voorzichtig nog, want het is nog zo koud. Maar we worden er wel blij van. De overgang naar een nieuw seizoen.

 • Carnaval
  12 February 2010

  We hebben het met z’n allen doorstaan. Januari zit er weer op.  En dat betekent dat we hier in het zuiden de eerste feestweek weer in gaan.  Inspiratie opdoen, zullen we maar zeggen. Fijne Carnaval allemaal.

 • BCC
  03 February 2010

  BCC
  Op een doordeweekse middag loop ik de Bredase vestiging van BCC binnen. Na een tijdje op de pc-afdeling rond te hebben gekeken heb ik advies nodig.  Er lopen veel medewerkers en weinig klanten rond, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Wanneer ik iemand aanspreek krijg ik het antwoord ‘mijn collega komt zo bij u’.  Komt dat niet uit de commercial van BCC?
  Na 5 minuten wachten loop ik naar de balie en vraag ik aan de medewerkster of er iemand naar de afdeling kan komen. ‘Er zijn nogal veel zieken deze week’ vertelt ze me. Ik vraag haar naar de laptop uit de folder. ‘Dat is een foutje’ zegt ze.  Ineens staat er toch een verkoper voor mijn neus.  Ik vertel hem dat ik een paar computers wil kopen en vraag naar het apparaat uit de folder. ‘Die hebben we niet meer’ zegt hij. ‘Mevrouw zegt net dat het een foutje is’ antwoord ik. ‘Dat klopt ook’, zegt hij enigszins zenuwachtig, ‘maar we hebben hem ook niet meer’.
  ‘En nu?’ Vraag ik. ‘Ik kan u niet verder helpen’. Ik kijk hem verbaasd aan. Hij zwijgt en kijkt mij schaapachtig aan. De dame achter de kassa lijkt haar adem in te houden.  Met ‘dan ga ik maar eens ergens anders kijken’ onderbreek ik de stilte. De zogenaamde verkoper wenst me een prettige dag. Wellicht heeft hij de slogan van de winkel ietwat verkeerd geïnterpreteerd. ‘Bij BCC draait het niet om de apparaten, maar om u.’ Even later koop ik bij de Mediamarkt 2 nieuwe computers, software, virusscanner en accessoires.

 • Gelukkig Nieuwjaar
  04 January 2010

  2010
  Het nieuwe jaar is begonnen. En hoewel Textmaniac zich doorgaans weinig bezighoudt met getallen, vinden wij dit toch een mooi rond jaar. 2010. Het klinkt goed. Een jaar vol nieuwe uitdagingen op allerlei gebied. Wij wensen eenieder een mooi, gezond en vooral zeer aangenaam nieuwjaar. Maak er iets moois van!

 • Eindejaarsmijmeringen
  16 December 2009

  Eindejaarsmijmeringen…
  Het jaar loopt ten einde. Agenda’s worden nog één keer doorgebladerd. Balansen worden opgemaakt. Een blik terug op het oude jaar en een frisse kijk op het nieuwe. Wat hebben we gedaan, geleerd, gepresteerd? Wat kan er beter in 2010? En hoe gaan we dat aanpakken? Wat ons betreft zal het aan de teksten niet liggen!

 • In memoriam
  01 December 2009

  In Memoriam
  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.
  De vrije geest is niet meer.
  De legende leeft door.
  Nog even inspirerend als de dagen vóór 1 december 2009.
  ‘Rust zacht’, is hier bijna ongepast.
  Want rusten zal hij waarschijnlijk niet.
  Fladderen zal hij, en zweven en vliegen.
  Tussen de andere vrije geesten.
  Dag Ramses.

 • De Klazien uut Zalkstraat
  22 October 2009

  Opmerkelijk nieuws, in De Telegraaf van 21 oktober. Het gemeentebestuur van Kampen, waar het dorpje Zalk onder valt, wil een straat in Zalk vernoemen naar wijlen Klaasje Rotstein-Van den Brink, beter bekend als “Klazien uut Zalk”. En dan is er ineens de Vereniging tegen Kwakzalverij, die tegen dit plan is. De vereniging heeft zelfs een website: http://www.kwakzalverij.nl...
  En Klazien? Wij denken dat ze misschien liever had gezien dat de gemeente een kruidenveldje in haar nagedachtenis zou aanplanten. Wellicht wat toepasselijker? De gemeente Kampen mag dit idee van Textmaniac overigens overnemen hoor. Maak er iets moois van!

 • een vlugschrift
  06 October 2009

  Op dit moment zijn we druk bezig deze website te vullen met alle artikelen en teksten die Textmaniac heeft geschreven.

archive