Myranda Heres ontmoet… Huub van de Muijsenbergh
| Horeca Bulletin


cover

Myranda Heres ontmoet… Huub van de Muijsenbergh
Van Wijnkoperij La Persistance in Breda

La Persistance won onlangs onderstaande prijzen

2007
Wijngilde
1e prijs restaurantwijn van het jaar
Ochoa Blanco [Viura – Chardonnay – Moscatel]
D.O. Navarra, Spanje

2007
Wijngilde
1e prijs restaurantwijn van het jaar
Castillo de Nava [Sauvignon]
D.O. Rueda, Spanje

2007
Wine Professional
Beste wijn van de beurs
Bodegas Trus [Tinto Fino]
D.O. Ribera del Duero, Spanje

2008
Vins Gastronomique Côntrolé
Beste gastronomische Witte Huiswijn Zuid-Nederland
Castillo de MontBlanc [Macabeu – Chardonnay]
D.O. Conca de Barberà, Spanje

2008  
The Wine and Food Association
Rosé van het Jaar Verkiezing, 3 wijnen in de Finale:

Castillo de MontBlanc Rosat [Tempranillo - Cabernet Sauvignon – Merlot - Pinot Noir]
D.O. Conca de Barberà, Spanje

Lanzos Rosado [Tempranillo]
Vino de la Tierra Castilla y León, Spanje

Ochoa de Lágrima [Cabernet – Garnacha]
D.O. Navarra, Spanje


PERSONALIA

Leeftijd:
46 jaar

Verliefd, verloofd, getrouwd?
Met Noor.

Kinderen?
5 kinderen en 1 kleinkind.

XXX

OVER LA PERSISTANCE

Hoe lang bestaat La Persistance en hoe is het begonnen?
In 1996 ben ik La Persistance samen met een compagnon begonnen. Mijn interesse voor wijn ontstond op de Hotelschool. Ik begon wijnreizen te maken naar de Bourgogne en de Elzas. Ik weet nog goed dat ik in 1983 in de Bourgogne 2 flessen wijn voor 35 gulden kocht en deze thuis op mijn studentenkamer heb opengemaakt. Ik was meteen verkocht en ben allerlei studies op wijngebied gaan doen, het wijngilde, en de wijnacademie. Ik werd Vinoloog. Daarna kreeg ik twee aanbiedingen. Hoofd wijnafdeling bij de ISPC of een baan bij Wijnhuis Oktober. Veel mensen verklaarden me voor gek, maar ik heb voor Oktober gekozen. Ik heb er 1 jaar gewerkt en heb toen degene ontmoet met wie ik La Persistance heb opgericht. In 2003 heb ik die compagnon uitgekocht en ben ik alleen verder gegaan. Op dit moment telt het bedrijf 7 medewerkers.

Wat doet La Persistance?
Wij verkopen 140 (en binnenkort 170) wijnen, waarvan 85% eigen import. De wijnen komen uit Frankrijk, Chili, Zuid-Afrika en Spanje, waar we specialist in zijn. Wij hebben steeds direct contact met wijnmakers en chefkoks van plaatselijke restaurants, waardoor we kennis hebben van de wijnen die wij verkopen én de perfecte wijn/spijscombinaties leren kennen. Wij willen wijnen met een eigen identiteit blijven voeren en hierin heel vooruitstrevend zijn. Onze wijnen variëren in prijs van 3.20 euro tot 30.00 euro.

Wie zijn de jouw klanten?
Wij doen veel business tot business en leveren veel aan de horeca. Wij denken hierbij na over de klanten van onze klanten. Wij geven trainingen op locatie of in ons eigen wijn/spijs lokaal. Onze klantenkring is heel divers. Van sterrenrestaurants tot brasseriën en cafés. Wij zoeken voor onze klanten steeds weer leuke nieuwe wijn/spijscombinaties. In Breda en omgeving zijn bekende klanten: Parc, Boerke Verschuren, De Bommel, M, Zeezicht en De Zwaan in Etten Leur.

Wat heb je met wijn?
Het stroomt door mijn aderen. Ik kook graag en ga vaak uit eten. Dit doe ik om de trends te volgen en de chefkoks internationaal te leren kennen. De wijn is immers al klaar, het eten nog niet. De inspiratie van de wijn zorgt vaak voor een mooi gerecht.

La Persistance heeft al meerdere prijzen gewonnen. Hoe komt dat?
Wij proberen steeds wijn te zoeken die representatief is voor het gebied, maar toch nét iets meer is dan de doorsnee wijn. Goede wijn kopen is niet zo moeilijk. Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen prijs en kwaliteit. We hebben regelmatig contact met de makers van de wijn, maar ook met de sommeliers, de maîtres, de chefkoks en de restaurateurs. En dan gaat het natuurlijk om het persisteren, het volhouden.

Wat boeit je in je werk?
Dat ik overal kom. Ik zoek het zelf ook op. Als ik in Spanje ben bezoek ik veel restaurants en bodegas en voor je het weet heb je weer een wijncontact. Ik vind het leuk dat er in Nederland ook steeds hogere eisen worden gesteld aan wijn en eten. Het is boeiend om daarmee bezig te zijn. Ik maak ook regelmatig wijnreizen met klanten. De contacten met de horeca vind ik ook erg leuk. Ik ben een voorvechter van de betere kroegwijn. Ik blijf altijd zoeken naar mooie wijnen. Kijken, proeven en vergelijken. Dat levert voor La Persistance dan ook resultaat op, we vallen immers regelmatig in de prijzen.

Wat zijn de toekomstplannen voor La Persistance?
Ik kan daar nog niet veel over vertellen, maar een tipje van de sluier: Ik heb ambitie en plannen genoeg. Er gaan spannende dingen gebeuren en het heeft te maken met een landelijke uitbreiding. (Red. Over een jaar meer hierover in Horeca Bulletin.)

 


XXX


DE FAVORIETEN VAN HUUB

Restaurant…
Les Jardin des Scents in Montpellier, Kasteel Withof in Brasschaat, l’ Orangerie in Barcelona en het restaurant van Wineresort Can bonastre in Masquefa, 70 km buiten Barcelona., waar ik ook wijnen VAN importeer.

Café…
Ik ben niet meer zo’n caféganger, maar vroeger ging ik vaak naar het Klapcot, De Bruine Pij en De Bommel in Breda

Drankje…
Cava (altijd lekker).

Hobby…
Koken en sporten. Ik houd van tennissen, hardlopen en af en toe golfen. Verder ga ik één keer in de week naar de sportschool. In het weekend vind ik het heerlijk om lang met koken bezig te zijn en gasten te ontvangen om samen te genieten van lekker eten en goede wijn. Ik wil daar altijd weer een ontdekkingsreis van de smaakpapillen van maken.


Vakantieland…
Spanje.

Boek…
De schaduw van de wind, Duizend schitterende zonnen en natuurlijk de top wijn- en kookboeken. Daar kan ik me ook uren mee vermaken.

Krant…
BN/DeStem voor het regionale nieuws en natuurlijk de Proefkrant.

Auto…
Mercedes.

Muziek…
De muziek van Astrud Gilberto en het nummer ‘You’ van Ten Sharp.

Film…
Das leben der anderen & Hotel Ruanda


XXX

OVER HUUB

Met wie zou je nog wel eens een goed glas wijn willen drinken?
Met Noor.

Als je twee wensen zou mogen doen, wat zou je dan wensen?
Dat ik mijn dromen waarmaak. Ik vind het jammer dat mijn moeder, die 13 jaar geleden overleden is, niet meer heeft meegemaakt dat ik dit bedrijf heb opgezet en dat het goed met me gaat.
Verder wens ik dat mijn kinderen goed terecht komen en een goede basis in het leven krijgen.

Waar kunnen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Voor ganzenlever en oesters. Heerlijk!

Waar heb je een hekel aan?
Als mensen beloften maken die ze niet nakomen.

Waar kun je kwaad om worden?
Om de politiek in Nederland en hoe er met geld wordt geschoven. - Hoe is het mogelijk -, denk ik dan vaak. En zinloos geweld, bestaat er ook zoiets als zinvol geweld??

Wat is je levensmotto?
Ga je eigen weg!

Minervum 7070
4817 ZK Breda
Telefoon:  +31 (0)76 - 543 00 36
Fax:  +31 (0)76 - 543 00 37
http://www.lapersistance.nl
http://www.canbonastre.nl

 

 

 



pdfdownload dit artikel als PDF