06/08/2014

Martijn Geerdes: Ik heb in mijn jeugd een passie voor evenementen opgelopen…

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat is hun droom? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Dit keer maak je kennis met Martijn Geerdes van ID310.

Martijn Geerdes (rechts) en zijn compagnon Mark Bliekendaal

Martijn Geerdes (rechts) en zijn compagnon Mark Bliekendaal

Wie is Martijn Geerdes?
Ik ben geboren in 1977, heb een lieve vriendin en samen hebben we 2 kinderen.

Wat is typisch ‘Martijn Geerdes’?
Iedereen kan bij mij terecht voor een mening over alles.

Beroep en bedrijf?
Creatief directeur van ID310, dat ik samen met mijn compagnon Mark Bliekendaal in 2008 heb opgericht. Ons bedrijf is multidisciplinair georiënteerd. We zijn een evenementenbureau met een breed pakket.

Waar betekent de naam ID310?
Toen wij het bedachten, betekende het niets. We zochten een naam die nog niet bestond en nog niets betekende. Een naam waar we onze eigen draai en invulling aan konden geven en daarmee wel iets konden laten beteken. Dat is gelukt.

Waarom deze branche?
Ik heb in mijn jeugd een passie voor evenementen opgelopen. Vanaf het moment dat ik zelf uitga, vind ik het leuk dat de avond er net iets anders uitziet dan normaal. In die tijd kende ik ook mijn compagnon Mark al. Jarenlang organiseerden we festivals. De passie en het enthousiasme ben ik nooit kwijtgeraakt. Overigens zijn veel vrienden uit die tijd dezelfde richting ingegaan.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Het SNICKELS Festival. Met een groep vrienden organiseerden wij van 1997 t/m 2003 een groots popfestival met de Nederlandse top. We deden dit als vriendengroep met grote overgave en plezier. De kameraadschap, het pionieren en de gezelligheid maakt het onvergetelijk. Het waren leuke tijden.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
De voor mij meest geslaagde evenementen hebben een interessante wending. Dat het anders uitpakt dan je had gedacht. Gelukkig is de lijst van evenementen die hier aan hebben voldaan eindeloos. Het is niet het belangrijkste dat alles uit de kast wordt gehaald, wel dat het verrassende elementen bevat. Dat levert vaak de beste avond op.

Wat inspireert jou?
Alles wat mooi of lelijk is. Overal valt inspiratie te vinden. Zelfs het meest alledaagse is te vormen naar iets interessants. De wens om iets te bedenken, te realiseren en op mijn beurt weer een ander mee te inspireren, te informeren, verrassen of enthousiasmeren, motiveert mij vooral.

Waar droom je nog van?
Erg veel! Ik heb een evenementenhart en kan mij uitlopende interessante projecten voorstellen die ik graag nog doe. Groot of klein, maar het liefst heel speciaal. De wens van onze klant voor iets bijzonders, in combinatie met vertrouwen maakt dat mogelijk. Door de combinatie van die factoren, gaat mijn bloed sneller stromen.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Het aantal bureaus wordt kleiner. Het kwaliteitsniveau neemt echter toe en wordt door de branche geborgd. De bureaus zijn kundiger op het gebied van communicatie en showmanship en nog meer multidisciplinair. ZZP’ers specialiseren en worden op deze manier meer herkenbaar en zichtbaar.

Met wie uit de branche wil je graag een avondje uit eten, en waarom?
Nu weet ik dat mijn compagnon in dit duale interview heeft laten weten dat hij graag samen met mij een etentje zou hebben. Daar sluit ik mij dan ook graag bij aan. De basis van onze samenwerking is onze vriendschap, maar hier is door het werk al snel te weinig tijd voor. We zijn altijd druk. Drie jaar geleden zijn we eens gaan zeilen en nu zeggen we steeds: We moeten de boot weer eens op.

Wat was je grootste blunder?
Als het gaat om showeffecten. Er bestaat blijkbaar ook zoiets als teveel rook…

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ooit was ik beroepsmilitair bij de Luchtmobiele Brigade. Mijn expertises waren verkenning en explosieven.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Niemand heeft de wijsheid in pacht…

Geplaatst door High Profile Events om 8:31 am in Door Myranda Heres, Eventpersonality | Permanente link Tags: , , |

laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.